week 27

Baring mengiring ke kanan/ kiri mesti tk leh bernafas dgn betul ..jd sesak nafas/ tkleh bernafas ..sakit dada ..mmg mcm tu ke org mengandung ni?? Saya tk ad ashma ...bila jd mcm tu, nk tido pun tk dpt ...

1 Balas

Betul, bergantung pada keadaan ibu tu, mcm sy, tak leh baring sebelah kanan... Tak selesa... Mesti nk mengiring sebelah kiri... Kadang2 duduk pun boleh sesak nafas walaupun perut masih kecil...

5y ago

Keadaan mcm ni biasa.. Nanti dah 30 minggu keatas lagi tak selesa... Nak duduk pun rasa penat, kalau bayi mengeras dalam perut lagi susah nk jalan... Mcm2 la...