Keperluan hospital

Barang ape yg perlu d bawa ke hospital pada musim pendemik ni?

4 Balas

Saya bulan 7 hari tu Labour room stanby 1 baju 1 pampers 1 bedung Tapi usually hospital provide ni, die pkai kan baju hospital jugak Utk mak Baju utk discharge Power bank/charger phone Toiletris Spender pakai buang Pad Stocking Selipar pakai jela yang boleh masuk toilet terus xyah bawak 2/3 selipar Thermos Cawan Mask tolong standby extra Baju baby utk discharge nanti 1/2 helai Bedung Pampers Kalau bersalin normal usualy 24jam je kene tahan. Lebih kurang 1 malam je. Kalau czer minimum 48 jam Biasa lepas bersalin mmg akan kebulur, jadi standby kan milo instant senang nk buat and biskut ke roti ke sbb gov last food die serve jam 6ptg so lepas tu xde food dah Mcm saya susu mmg jenis lambat keluar sye standby susu fm

3y ago

Sye bersalin dekat hospital wanita kanak kanak tu dekat hkl je, suami or peneman mmg xdpt masuk la, semua kene buat sendiri, lepas bersalin husband boleh amik uri dekat guard je, so far bagi saya bersalin dekat hkl xde issues sangat pon huhuh tapi kalau yang jenis makan payah kene cari option utk makan la, husband boleh pass makan dekat guard kalau nak. Sbb sye bersalin dua dua time pkp, 2020,2021 😅 jadi dah biasa sikit. Dlm ward sila pakai mask all the time ye

Ni list sy pengalamn brsalin time covid bulan 5,2020 .. untuk labour room: maternity pad pkai siap2 bleh srung lpas brsalin pampers 10keping tisu basah kprluan dlm wad: mkanan (biskut/kurma/milo3in1) thermos cas fon/powerbank tuala mndi ibu toiletries kain batik tshirt,tdung srung,sweeter,stokin selipar yg tak licin maternity pad spender pkai buang minyak angin/pilis tisu bsh bby pampers bby baju bby (stndby 2set utk kua hosp) bedung yg mst WAJIB bwk ke hosp: ic ibu buku pink surat nikah/kad nikah bnd pnting boleh stndby in case prlukn tetbe dlm wad; pump susu (klo susu lmbt kuar) hope membantu ;)

3y ago

klo dlm wad biasa bj hosp jea ibu n bby

utk baby: kain bedung pampers bwk lebih baju baby dlm brpa pun xkesah kain lampin minyak yuyi bedak(kalau nk bwk) tisu basah syampu(klau nk bwk) utk ibu: baju(utk kluar hospital) stoking minyak panas(klau nk bwk) makanan(paket milo ke biskut ke)klau nk bwk

powerbank(klau ada) caj fon