Nak tanya.ada tak mummy2 tgh pregy amik supplement tambahkan susu bdan ? Saya mcm nk cuba tapi takot

2 Balas

Sebenarnya TAK PERLU ambik supplement utk tambah susu badan. supplement tu hanya utk support journey penyusuan awak sahaja. apa yg awak perlukan adalah cari ILMU TENTANG PENYUSUAN SUSU IBU. baby xlahir lagi kan. jadi gali lah ilmu🫰✌️. sekarang banyak sgt lactation counselor share ilmu penyusuan susu ibu secara free. kejar yg tu dulu. fahami konsep asas penyusuan susu ibu iaitu DEMAND vs SUPPLY. kalau ini awak xfaham dan xjaga. maka xguna la awak mkn segala jenis supplement pon.

10mo ago

ilmu gali2 kat TT Ig Fb free je, suppliments mahal je lebih padahal tak diperlukn pun

Xperlu supplemen lg sis.. awk belajar ttg ilmu penyusuan dlu.. bila dh bdalin cuba cari makanan yg boleh jd booster susu awk.. instead of supplemen.. yg penting positif & jgn stress utk elakkam susu drop 😊