Mom,trun lendir & darah ada kah itu tanda n jln dah tbuka?

9 Balas

Ye tu tanda bukaan cm, mcm saya haritu pukul 4am turun lendir and darah tp takde sakit lagi so saya duduk rumah je dulu 😂 Lepastu pukul 8am dah start rasa sakit and darah makin byk, terus pergi hospital check dah 3cm melayan sakit sampai mlm, pukul 2am selamat bersalin 😂😂 Tp masa dah kena tahan wad tu dlm sakit tu tetap berjalan dlm wad nk bg bukaan cm cepat, alhamdulillah Allah mudahkan urusan bersalin sehari je duduk hospital lepas bersalin dpt la merasa duduk wad kejab tengahari terus boleh balik 😂😂

11mo ago

Alhamdulillah Allah mudahkan. Semoga Allah mudahkan urusan awk juga utk bersalin. Kalau dah kena tahan wad kalau tk sakit sgt still boleh berjalan rajinkan diri berjalan dkt dlm wad and saya ada buat squad juga. Jgn lupa sentiasa selawat, doa bykbyk.

Tu tanda dah dekat nak bersalin sis. Saya pun macam tu keluar lendir je tapi masuk pac check apa semua masih 1cm😂 menahanlah sakit 3 hari baru lah bersalin. Lain org, lain pengalaman sis hehe. Apa2 pun pergi hospital terus & check ctg serta bukaan😍 Selamat bersalin

11mo ago

3 hari ea...sye ni esok dh kne induce..hurmm...darah & lendir penuh pad tp bukaan 1 cm je

Tu salah 1 tanda nk bersalin. Mcm sy turun lendir dan darah tp lmbt jgak nk bersalin. 2 hari bru bsalin. Tp boleh g hosp dah utk cek klau jln dah bkak. Ade stengah org x bkak lg

11mo ago

sye cek bukaan td 1 je...tp sakit pinggang n ari2 bukan main lg..hari cepat la bukaan

Tanda bersalin, buat senaman goyang peha sambil duduk temukan hujung kaki & pegang hujung kaki tersebut then goyangkan peha.. Membantu bukaan cepat

11mo ago

tq sis

Tanda tu ya. Tapi nak kata jalan terbuka tu tak pasti sebab ada kes yang tiada bukaan walaupun ada tanda. Jadi pergi hospital ya.

11mo ago

Sama-sama. Alhamdulillah. Semoga dipermudahkan urusan 🌹

kalau lendir darah tu tanda nak bersalin, terus pergi hospital sis.

11mo ago

tq sis...sye trun lendir n drah penuh pad..bukaan 1 je

semoga dipermudahkan segalanya buat sis & bayi ya

11mo ago

tq sis

semogaa dimudahkan ye sis bersalin🤲🏻

11mo ago

tq sis

Ye betul