Normalkah baby mengeras dan sakit ari²,ngilu.. Sya skrng dha 38w2day ..

8 Balas

sya pon dh 38mggu 2hri..arietu skit kontraksi kuat pi check bukaan sya bru 2cm..smpai skrg sya rsa skit pggng,pggung,dkt kmluan,prut tpi trun tnda drah blom..due sya 21/4 tpi kna serahdri 20/4

1y ago

Sakit contraction tu kerap tak sis? Sbb saya lately ni pun ada contraction kuat. Tapi tak kerap. Sehari tu dalam 3 kali tapi jarak masa yg lama. Bila baca pengalaman ibu2 yg lain kata kalau sakit contraction 15 min sekali baru boleh pergi hospital

sy dh 37 week 5 day..mengeras dan rasa nyilu..kadang2 sakit mcm nak branak..tp kejap je dh hilang sakit tu ..patutke sy serah diri awal..sedangkan due sy 26.4 ni..😌

trma ksh sudah jwb.. skrg sya ada diwad slpas dtng tanda lendir & darah. bukaan bru 2cm.. doakn saya ye supya cepat bsalin 🥰

sy 38w jgk perut mengeras tp tk kerap tp kalau mengeras dh tk boleh bernafas😂 kalau bgn duduk okey balik😂

sama mcm sy.. harini dh msuk 38w 2day, sakit ari2 & ngilu.. tp xde tanda lg + anak first.. risau jgk ni..

Sy dari 34 wk dah start mengeras. Arini kena serah diri sebab gdm + mtf. doakan sy selamat bersalin. 😊

1y ago

mtf tu apa sis

sama sy pun mcm tu gk...tapi x de tanda2 lgi....

Normal