Hye mommies² d dlm group ni,sy da 20w5d pregy tp bby msh tiada grakkn,adkh itu bhya bg kndgn sy..??

6 Balas

Lain orang lain badan dia response sis . Saya 19 weeks dah rasa gerakan halus for baby first ni . Mungkin terlalu awal untuk rasa gerakan baby . Atau mungkin gerakan halus tapi sis tak rasa . Normally 20 weeks keatas akan rasa gerakan . Sabar yaa sis , yang bahaya jika baby tak gerak adalah 28 weeks keatas bila start fetal kick tak cukup 10 gerakan for 12 jam . Itu baru dalam kategori bahaya .

2y ago

A aaahh sis,☺️.. trme ksh sis @Bellaaa

Lain org lain awak saya masa 7month baru rasa baby gerak itu pon light light je and jarang jarang masuk 8bulan baru rasa baby gerak betul betul. Sbb doktor saya jenis perut kulit tebal🤣🤣🤣

2y ago

Ok sis @Nur Syahirah .. ya lain org lain pnglman msing² sy bkn ap kwn² tnya bby ad grk x,sy pn cnfious kjp .. tu yg b’tnya dlm group ini.. sb sblm ni 2 ank sy ad je grk tp da xigt week ke bpr dorg aktf dlm prt,beza ank no 2 & bby no 3 ni 6y sis ☺️.. tu yg igt² lupa je

sy ank first, depends bdn masing2. dr ckp ade yg dpt rasa awal ade yg dpt rasa lewat. kalau sy bdn kurus sng nk rasa baby kick n gerak. sy start baby kick 20w. skrg dh genap 21w 1d.

2y ago

wahh tahniah sis😍. xpela lwt skit, Kalau lwt ke awal ke Kalau Allah nk bg, dy akn bg jugak😁😁..

Saya hari ni 19w2d dah rasa gerak sis.. anak first .. mungkin depends pd badan masing2 …

taklah… baby kecik lagi tu. belum rasa lagi lah tu. saya pun lambat jugak

anak first ke? selalu org kata anak first ni lewat sikit..

2y ago

Bkn sis Ziee ank no-3 😬🤭