Hai ibu² kandungan ibu dah berapa bulan bru ibu shopping brg bby yer?

2 Balas

Seeloknya mula dari awal, dari 20 minggu ke atas. Senang, boleh beli barang sikit demi sikit so tak rasa keluar duit banyak sgt utk beli sekaligus. Dan juga senang utk kita cuci, kemas, packing dari awal. Saya mula beli barang masa 24 minggu kot, tp sebelum tu sy dh add to cart barang-barang yg saya nak beli. Skrg dh ada kelonggaran boleh pergi mall, jd blh la survey barang mcm car seat ke, stroller ke, nak tgk dan rasa baju baby pun senang.

Start masuk bulan ke6 Sy plan nak start membeli brg2 mcm pakaian2 harian, kain2, botol susu dulu ke mcm tu. Car seat, stroller apa smua tgu nak dekat Atau after dah bersalin ke. Sbb musim2 covid ni mcm tak berjalan sgt je. Dah bersalin la boleh guna sbg alasan xnak gi mana2. Biar org ja mai tgk kita, tu pun takut kan, taktau dri mana org dtg.