Bagaimana cara untuk anak tidak berjaya malam

2 Balas

Berjaga malam? Jarang anak x berjaga malam ibu. Lagi2 yang makin naik usia bulan ni. Mcm saya, saya bykk. Aktiviti d siang hari dgn anak. Jd malam dia penat tidur awal dan nyenyak. Tp sblm tidur sy akn tukrkn pampers dan bgi kenyg. In the meantime, sy akn jg waktu susu dia. Moga bermnafaat utk ibu❤️

Boleh cuba jaga nap time dan waktu berjaga dia masa siang. Ikut guide berapa total waking time waktu siang yg diperlukan mengikut umur anak puan. Boleh belajar lebih lagi untuk sleep trained anak. Moga membantu ya.