saya nk tanye la kalau dah 37 week boleh lagi x cabut gigi.. xtahan dah sakit gigi? time mcm nie la.

7 Balas

saya pernah cabut gigi 36week 6day sebab sakit sgt2 gigi. pergi klinik gov. mula2 dia tak bagi cabut sbb takut risiko ubat bius kat baby tapi sy menangis ckp mmg tak tahan sgt da. kesiankan la sy. pastu doc tu kesian. dia cabut gak la. tapi dia kata risiko sendiri tanggung. lps cabut ptg tu, esoknya saya bersalin. ngam2 37weeks. 🤣🤣🤣

rasanya tak boleh sis sebab sya hari tu msa ngandung pun gigi sakit berlubang doktor suruh cabut masa tu sya baru 2 bulan.dia ckp klu 6,7 bulan ke atas dah tak boleh cabut klu rasa sakit sgt2 dia suruh mkn panadol biasa shaja

mkn byk calcium...slalunya msuk kndungn 20w akm dpt pil calcium dri KKia...sy stakat ni alhamdulillah xde msalah...26w

xblh sy dh cb..cz time pregnant ank k'2 skt sgt2 doktr xbrni cabut..dokter bg ubt thn skt je..

xblh...sy pun tpksa mntk mama berubat cara kg...sb mkn ubt dr bg pun xjln..

ada x petua nk hilangkn bengkak gusi... sakit sangt

4y ago

terima kasih semua...

37w xleh da. Minum susu je la banyak