Bolehkah saya makan telur selepas bersalin dengan cara pembedahan?

8 Balas

kalau sya tak boleh . takut bernanah pastuh garu macam beruk . I normal bersalin dlu tapi mmg dari bujang kalau ade Luka accident mmg tak Makan telur 🤣🤣 my mom said kalau Nak mkn boleh tapi jgn menangis tepi bucu ye 😂😂

Sy elak dlu makan telur even ayam pon sy xmakan dlu lps bersalin czer wlpon doc kate boleh makan tp sy xberani nak cube.. Sampai luke da kering bru berani makan ayam telur

ikut atas kesesuaian badan kite, kalau awak makan telur x gatal pada luka pembedahan boleh teruskan. kalau mcm sy alah makan telur jadi gatal pada jahitan.

tpi kalau boleh elakkan.. sbb risau kalau tempat luka gatal

boleh klu xde alahan ngn telur

blh je kalau xda alergi

boleh sis..

Boleh