Salam semua.. sy nak tanya betul ke ibu hamil yang ada PCOS ni lebih cenderung keguguran di awal2..

2 Balas

Saye PCOA A stand for Appearance sebab xde sintom mcm period xteratur, kencing manis, bmi xnormal Saye ade ank 2org, 2017 & 2020 1x chemical pregnancy 2019 2x gugur, feb22 (6w1d) & mac22 ( 4w6d) Now pregnant lagi 4w2d 🙂 semoga kekal lah sampai melahirkan Saye buat rawatan mase gugur bln3 tu doc kata pcos ni x mnyebabkn gugur tapi pcos just xde telur matang, susah nk ade sbb tu period xteratur n susah pregnant.. Tapi once pregnant yg mnyebabkn gugur adalah janin tu xmnjadi, kesihatan ibu, sperma ayah , ibu tak bedrest di 1st trimester So mcm saye pregnant doc suruh abik ubat kuatkn rahim terus

2y ago

terima kasih atas perkingsiannya.. sy pun sama.. Dr bgi ubat untuk kuatkan rahim.. stp minggu perlu ke hospital untuk enjection... baru 6w tp ntah la.. pikiran risau je tentang kandungan..

betul, tapi wanita yang ada pcos ramai dh yg berjaya hamil. kdg2 gugur awal kehamilan pun x boleh jgk nk salahkan ibu 100%, boleh jd sbb kromosom janin x normal. puan boleh consult dgn doktor dari klinik kesuburan utk rawatan pcos