Hello mommies. Nak tanya, 1 tahun 2 bulan dah boleh bagi kicap ke? Contoh nasi goreng kicap. Tq

2 Balas

Boleh, kalau awak rasa okay untuk beri kepada anak awak. As we know, some will stick to no sugar no salt, until atleast 2y. Kicap macam yang kita makan tu kan ada garam, gula, perasa. Atau awak boleh juga beli kicap for baby, (sesuai untuk umur setahun keatas) ingredients nya masih ada garam/gula/perasa, cuma in low percentage. Boleh search brand spt Rush, Love Earth. Saya tengok di shopee je.

6mo ago

Sama sama 👍🏻

Boleh jika tak kisah anak terdedah dgn gula, garam, dan perisa bagai. Boleh buat 4 days rules utk tengok apa2 ketidakserasian pada anak.

6mo ago

sama