Nak tanya nommies , kalau beranak ceaser , bila boleh pakai bekung jenis binder ya?

1 Balas

saya tatau la orang lain kan. tapi saya hari tu lepas je czer.. still kat hospital masa tu. lepas dh boleh bangun p toilet sendiri, saya dah pakai bengkung yg jenis binder tu. pada saya, lepas pakai tu rasa kemas dan selesa sikit. especially kat tempat czer tu. tapi cara pakai tu.. jangan bind terus binder tu atas kulit tau. make sure lapik kain dulu atas kulit tu. then bind. kalau tak nanti berpeluh, gatal2 dan tak selesa. uh satu lg tips saya nk bgtau. normally lepas czer ni kita akan batuk2 tau. even kita xde batuk2 pun sblm tu. setiap kali batuk kan, rasa tegang je kat czer tu. so, make sure u ada bawa satu bantal kecik. tujuan dia, bila u nak batuk. u tekupkan kat tempat czer tu.. then rapatkan badan u. tekan bantal tu pada perut. (mcm rukuk ketika solat atas kerusi.) then baru batuk. dengan cara ni, kat czer tu takkan rasa tegang. dan u boleh batuk sepuas2nya. takyah nak kontrol2. sama juga bersin ya.