Macam mana nak tahu sakit contraction? 🥹 saya 39w dah😊

5 Balas

sy tak pernah bersalin lg. lani 38w. tp oernah keguguran tahun lepas. masa 12w. sakit macam senggugut. masa keluar yg janin. lepas 3jam keluar dia punya sarung. dalam 3jam tu sakit yg tak pernah rasa. senggugut yg teruk. tp ada je org bersalin tak rasa sakit. sakit bersalin tak sama semua. cuma kalau ada rasa sakit cuba ubah posisi. pastu minum air masak banyak sikit. kalau makin kuat sakit. maknanya mmg nk beranak la tu.

sakit dari pinggang belakang bwk ke depan. memulas² mcm senggugut. kalau ada rasa sakit perut memulas tu cuba kira berapa minit sekali. kalau dari 20 ke 10 minit sekali tu dah kira contraction la tu

Sakit yang teramat. Memang takkan dapat tahan rasa sakit tu. Berpeluh2 laa menahan sakit sampai rasa nak pengsan 🥹 Dan sakit setiap 5-10 minit.

tanda2nya sakit perut 5,5 minit DTG+skit blkng dan pinggang skit serentak ,kluar air ketuban,kluar darah bcmpur lendir..sakit bawah perut.

sakitnya tu hanya Allah saja yg tau sis...tpi beda² Orng ada yg lain sakit contraction kjp je ada yg lma..hehe..