Hi smua nk tnya biasa nya bila baby pandai mengereng dan meniarap?perlu sy ajar atau dia buat sndiri

1 Balas

untuk baby meniarap tu seawal 3 bulan, baby dah boleh meniarap. Tapi kalau belum pandai, mommy boleh ajar. buat tummy time. Untuk baby pandai mengereng dan meniarap sendiri tu, berbeza2 antara baby dengan baby yg lain. selalunya umur 3 bulan dah boleh, ada juga baby yg lebih cepat daripada tu, ada yang lambat sikit. https://www.majalahpama.my/meniarap-penting-untuk-bayi-seawal-3-bulan-dah-boleh-jika-belum-perlu-bantu-si-kecil-1/