Makan baby 6bulan First baby blh mkn blh ke beri nc + aym + sayur ? Ke bagi mkn bubur kosong jew?

1 Balas

seeloknya bubur kosong dulu. Sbb takut perut baby terkejut nk hadam byk2 jenis mknn. Buat 4days rules. Sbb senang nnt kalau ank sembelit or allergic, boleh tau mknn mana penyebabnya. lps pass bubur kosong, baru tmbh sayur. Pstu baru add buah. Dh pass sume baru la tmbh aym.

4y ago

betul, kena buat 1 jenis puri atau bubur utk setiap kali makan tapi boleh pelbagaikan, contoh 2 hari nasi je, seterus nye 2 jari Bayam je, 1 jenis utk 2 hari, smpai da lepas 2 minggu baru boleh campur kan. anak sy umur 7 bulan da mula belajar makan sdiri (finger food contoh ubi manis rebus potong mcm fries).