Baby saya 6 bulan ada selsema/hingus ada tips tak untuk baby 6 bulan?

5 Balas

Saya bagi sterimar baby. Kadang2 kalau dengar macam sesak nafas, saya guna Nose Ferida utk sedut. Kalau tak dengar bunyi, saya bawak baby ke tandas guna tangan picit hidung dia utk keluarkan hingus. Lap bawah hidung guna tangan sampai bersih.

baby sy selsema selalunya saya spraykan sterimar dan sedut guna penyedut hingus baby ni je. pastikan buat sebelum baby menyusu. lepas² mandi pn sy sapu 'baby balsam vicks' kat dada n belakang bdn dia.

pakai crem ni memang berkesan.. sapu atas hidung dia dan sapu dada dia.. anak saya tk bole tdur klo tk kena kipas.. so setiap kali nak tido saya sapu kn kt atas hidung dia dan dada diaa.. supaya tk selesma..

1y ago

Selamat ke sapu kat hidung baby? Sbb sy pernah sapu dekat kulit muka sy rasa panas..

kena rajin letak sterimar..pastu kena sedut..itu je ubatnye huhu..kalau rajin mandikan dgn air lemon suam..sapu vicks baby kat dada dia

kalau sy guna wap bawang putih. tepuk percussion di belakang baby,keluar semua hingus dan kahak kalau ada