37weeks. Rasa mcm baby kurang gerak. Die tak gerak besar , hanya slow2 je . Perlu ke pac tak ?

9 Balas

Sy pun hari tu 37weeks bby dh tkgrk sgt. 12jam tksmpai 10 pun tanda gerakan dia, mlm tu trus pegi pac. Doc check bukaan jln and advice induce sbb bby dh matang and dh boleh bersalin. If nk blik pun boleh je tpi doc tk tnggung risiko sbb tkut bby lemas kita tkperasan. So sy decide warded, mlm tu juga lps doc check bukaan 11pm, 2pagi tu dh start rasa contraction and turun tanda lptu kebetulan sy kena kembar darah. Darah byk gila keluar smpai basah katil, kain semua dh mcm tumpah darah. 2 mlm layan contraction, lptu bersalin. Tk jdi induce sbb jln dh buka sendiri.