hai mommy ank 2thn 5bln,,ad tips ske ggit kuku..walaupon kuku da ptong..ada tips ?

1 Balas

Awakk, anak kita sama. Masuk 2 tahun, ada habit baru pulak. Tapi dalam masa 2-3 minggu je. Sekarang ni takde dah. Setiap kali anak saya gigit kuku, saya dan suami terus tegur sampai dia sendiri dah tahu tak boleh 😅. Setiap kali tegur tu, saya cakap 'Sayang, tak boleh gigit kuku. Nanti sakit perut macam mana?' Di jawabnya, jumpa doktor 😂 Kadang waktu ketip kuku tu, saya pesan. Tak mau gigit kuku ya. Nanti kuku sayang rosak macam mana? Cuba tengok kuku sayang ni. Saya ulang2 sampai sekarang ni dia dah faham. 🤭

3mo ago

sy da ckp gn dy ada cacing dy xnk dgr..da ptong kuku dy pon still ggit jgk😞..klo dok gn papa dy..dy xpnh ggit tp dduk gn nenek dy cm2 hal🙄..bnyak lemak dy bt..kita gak mkan hati😩