Asyik menangis

Bangun je nangis, nk minum susu je nangis, nak tido pun nangis kenapa ye? Jujur sy dh penat nak hadap benda ni hari² 😞 Selalunya sampai bila ye baby jd mcm tu? anak sy skrg dh nk msuk 4 bulan.. Macam² cara dh cuba.. 🥴 #ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #advicepls

27 Balas

saya sedang alami. anak saya ada colic, sampai demam dan masuk hosp. keluar dari hosp terus baby sy jadi high demand. setiap hari boleh dikatakan dlm sehari dr jam 7 pagi ke 11 mlm baby mahu d tangan ja dan x mahu tidur nyenyak. tidur 15 minit dah bangun menangis lg. mmg sgt stress dan sgt penat. belum lg dengan muntah dan kembung perutnys lg, ya Allah... saya cuba tukar2 susu dan saya pun jaga pemakanan x ambik dairy, stop bg fully bf, pegi hospital, doktor bg probiotik. belikan buai, belikan puting, mcm2 lah. alhamdulillah skrg dpt la berehat sedikit. tak lagi gendong berbelas jam mcm dulu. sumpah mmg stress, i feel u. semoga anak kita jadi anak ceria sihat bijak dan soleh solehah.

1y ago

Sis, saya faham perasaan bby colic tu. Moga kuat ya sis