Asyik menangis

Bangun je nangis, nk minum susu je nangis, nak tido pun nangis kenapa ye? Jujur sy dh penat nak hadap benda ni hari² 😞 Selalunya sampai bila ye baby jd mcm tu? anak sy skrg dh nk msuk 4 bulan.. Macam² cara dh cuba.. 🥴 #ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #advicepls

27 Balas

kena tengok jgk kadang2 cara kita handle dia. cuba google gesture untuk tau bila anak mengantuk atau lapar. jadi sebelum dia ngantuk teruk atau lapar teruk awk dah bole tidurkan atau susukan awal2. baby tak boleh overtired, mmg akan mengamuk. kalau tidur cukup sepatutnya dia bangun dgn mood baik.

Begitulah mummy2 lain hadap.. Bnda cmni biasa klau dah bergelar mummy.. Sy dlu jaga ank, kdg2 xblh tdo.. Ank tdo beriba.. N klau baby meragam, hanya Tuhan jer tau stress nya mummy.. Tp bila ank dh bsr sikit, lega sikit.. Tp tetap meragam kdg2.. Begitulah pengorbanan seorg ibu... 😉

ank sy smpai umur 7 bulan pn still nangis sis time nk tdo, nk susu.. tiap² mlm pn still mcm newborn, 2 jam skali bgn nk susu.. mcm mna pn mmg kna sabar jgk.. bg ank, kita la dunia dia.. dia x pndai bgthu nk ssuatu, dia mmg akn nangis.. sabar ye sis.. smoga sgalnya dpermudahkn

sbb tu je cara baby komunikasi .. dia blm leh ckp lagi so dia nangis je apa2 yg x kena atau dia lapar skit ke .. kena banyak bersabar .. kenal pasti tangisan dia .. and pastikan x da skit apa mcm kembung perut ke apa ..

biasa la tu klu baby nk ape2 nangis.tu je yg dia boleh buat.klu boleh ckp,mst bby brcakap klu nk ape2..🤭klu baby senyap je parent pulak yg risau kn..lynkn je dl sis.msa baby ni xlama.nt dia da besar kita yg rindu

ank first saya pun kuat nagis masa baby . bila malam² semua org tkdpt tido sbb jaga dy. org kata kene sawan tangis dn p la ikhtiar jmpe org pndai berubat. alhamdulillah selang bpe mggu ank da krg nangis.

Sama dgn anak saya sis..jenis baby high demand..tp masuk jee 4 bulan alhamdulillah makin okay..now 9 bulan dh mcm2 ragam dh haa..keep strong..kalau tak larat minta bantuan suami atau family..

anak saya masa baru umur bulan x kuat nangis. skrng da sethun 3 bulan kuat nangis,mlm2 bising suara mcm kena pukul,cubit orang,risau kdg2

Sabar banyak2 yaa mama..mmng tulah lumrah kia sbagai ibu,bby bru nk biasakan diri d dunia ni .. nnt besar skit hilang la tu😊