Saja nak tnya mommy2 sini pernah ke travel jauh2 contoh dr kL ke Kedah masa 8 9week? Ade risiko x?

Balik kmpg

6 Balas

pernah balik Johor - Trg, keadaan jalan pulak berlubang sana sini, husb bawak hati2 tk langgar lubang2 tu laju sgt, cuma sakit pinggang dan blkg yang tu tkyah cite la mmg sakit sgt cramp habeh jalan pun tk larat dah even baru 9w masa tu😢 jadi standby la bantal kecik satu ltak blkg. ada jugak kes yg saya baca kandungan dia tk dpt bertahan mungkin sebab banyak gerak even duduk saja dlm kereta tp semua tu depend la, cuma jangan la laju sangat kalau part dekat jalan yg tk rata tu, risau☹️

saya penah travel Naik kereta blik ke Penang masa Tu baru 4 minggu lebih, next week Tu blik Perak pulak..huu.. Alhamdulillah xde pape..sy letak bantal kecik tuk duduk bg selesa tapi risau bumpy road kan... tapi tiap org beza2 risau jugak sebenarnya..

Sy penah dari tanjung malim-kelantan. 12jam. Alhamdullilah xada apa. Sedia bantal bnyk2 supaya xrasa sgt gegar tu.. cuma sakit pinggang n bontot ddk lama2…

Saya baru je awal bulan ni travel naik bus dari terengganu ke penang then naik kereta penang ke kl. saya 6 weeks je awak bulan ni. Alhamdulillah okay

Saya pon nak balik kedah dari kelantan, risau jugak ada yg cakap awal kandungan bahaya, tapi rindu kampung 🥲

Xde risiko