hi..bakal momys ada any info tak untuk cuti bersalin bagi yg bekerja di syarikat swasta?under kerajaan PH ni cuti bersalin masih 2 bulan ke macam mana ye?ada any official letter penguatkuasaan tak ye tentang ni?

2 Balas

Untuk private company, bergantung pada majikan. Selalu nya 2 bulan. Tapi ada private company yang dah upgrade cuti bersalin kepada 3 bulan macam tempat kerja saya ni 😊

Hi.. Tu baru cadangan.. Apa2 pun saya rasa awk kena refer pada HR tempat kerja awk dahulu..

5y ago

Rasa belum lagi...kalau ada akan masuk berita