Bahaya ke

Bahaya ke untuk mommy yang pregnant 7 bulan? Sebab after subuh bersama dengan suami.. #seriusnanya #ingintahu

Bahaya ke
16 Balas

Sy pun pernah keluar fresh blood lepas bersama suami.. sebelum tu sy ada gergaji dahan pokok..huhu..sy terus pergi klinik dan doktor buat pap smear nak check if ada clot atau serviks terbuka..sy punya doktor cakap sebab dinding serviks nipis..syukur serviks tertutup..alhamdulillah check dan scan baby semua okay.. cuma doktor nasihatkan bed rest, jangan bersama suami lagi dan jangan buat kerja berat..nak travel jauh2 pun tak digalakkan.. yg penting sis kena gi klinik check..

Saya hritu 7 bulan bersama dgn suami. Esok tu keluar darah mcmni. keep keluar mcmni. Saya pergi PAC, dr check kot bawah. Ada luka di saluran vagina. Mungkin sbb bersama suami,dan kencing kotor. dr suruh stop bersama dan takboleh travel jauh. Dua minggu mcmtu kluar darah. And then skrng dah okay. skrng dah masuk 9 bln.

8mo ago

Takdapat. Cuma dapat antibiotik utk baikkan luka. Tu je. Dr tkbg long travel dgn bersama suami.

kawan baru cerita dia keluar pendarahan kat bawah ada ketumbuhan yang tak membahayakan (polip) tapi nak buang kena warded lah, so apa2 kena rujuk bahagian emergency terus risiko mengandung pada awal 3rd trimester tu tinggi ramai je ada pengalaman melahirkan bayi pramtang, so tolong cepat bertindak!

tak normal!!! awak dh 7 bulan.. sebarang darah keluar bnyk ke ckit setitik pun waktu mengandung adalah tidak normal.. sila ke hospital segera.. jgn duk berteka teki lg.. awak pun 7 bln dh.. risiko utk bersalin pramatang ada waktu 7 bln..

8mo ago

setuju dgn puan atikah. rasanya nurse pon selalu pesan dh🥺

Rasa nurse pun setiap kali checkup ade pesan kalau sebarang darah kluar trus ke hospital .. taktau la kalau nurse awak xprnah pesan ke ape. Tp nurse saya mmg setiap kali checkup mesti ckap benda sama.

nurse awak xpernah pesan ke. sebarang pendarahan sama ada sedikit atau banyak semasa hamil adalah tak normal. segera ke hospital

sy jadi mcmni juga .. pegi hsptal trus kena tahan wad . . tp alhamdulillah baby ok ..time 2 baru 13mnggu :) tp lbih baik klau turun tanda drah apa trus pegi hsptal ya

kalau nak bersama tggu 37week keatas ikut saranan doctor sya pnh ckp utk memudahkan laluan . jmp la dctor awak atau nurse kang tkut pendarahan pula kat dalam tu

Betul tak normal nii , misi sy pon tiap kali check up mesti akan pesan benda sama ' pendaharan kelua tanda spotting segera ke hospital elak bersalin di rumah .

Tak normal!! takpayah pergi klinik! Kalau takde bajet ke swasta, Sila ke emergency gov terus mereka sedia membantu!