simptom trimester ke 3

Bagaimananmengatasi kaki bengkak. Sy dah 32minggu

13 Balas

Mmg x da cara dia... Sy 31w bengkak x nk surut... Bila balik keja mlm tdo surut skit..tp bila pg keja..jd bengkak blik.. doc dah check urin n bp utk 1 bulan..result ok. Jd nurse ckp..sbar ja tngu smpai brsalin.. reti la..dia surut..😂😂😂😂

Sy dah masuk 37 minggu kaki tak bengkak. Pernah terbaca article juga bgtau ad certain yg mmg tak bengkak sampai due. Sy selalu letak minyak angin (Tropical Herbs) and urut ditapak kaki n betis everyday b4 sleep utk elakkan kaki cramps.

Normal tue sbb byk berdiri atau penat. Caranya urut tue kaki dan klu tidur, letak bantal bawah kaki.. Bgi kaki relaks & rehat. In Shaa Allah reda jga tue

Saya 2 kali pregnant kaki bengkak teruk.. Ni kali ketiga pregnant harap x bengkak atau kurang lah sikit sebab susah dan sakit sangat nak bergerak.

saya rendam kaki dgn air panas campur garam lepas tuu minta suami urut2 masa rendam tuu InsyaAllah nanti ok tido malam pon lena sgt

Sy 33w2d...x ada lg kaki bengkak2...lgi pun klau kaki rasa sakit n leguh, sblum tdo sy akan sapuh minyak n pakai stoken pnjng

4y ago

Apa2 minyak angin...jgn urut, takutnya salah teknik plk...just sapuh2 je

Kne rajin suro suami picit kn n sapu mnyk bio jgn bengkak,insyaAllah kaki akn bransur surut☺

Masa tidurbtinggilan kaki dengan letak atas bantal susun kasi tinggi.. jangan biar tergantung

Saya masuk 36week kaki mula bengkak, 37week dah mula surut.. tapi selalu lenguh2..

Kurangkan bjalan..kalau tidur naikan sikit kaki🙋🏻‍♀️