Bayi Demam

Bagaimanakah mengurus bayi berumur 2 bulan yang mengalami demam...

6 Balas

Kalau mak saya ajar .banyakkan menyusu ..sebab susu ibu salah satu ubat untuk baby ..sebab baru 2 bulan kan ..selalunya kalau doktor sini tak kasi ubat ..die akan mintak maknya banyakkan susu baby tu..ataupun kalau panas sgt ..mak saya akan suruh mak yg makan ubat demam. Nanti anak menyusu kira makan ubat tu dari susu maknya..

Kerap mandikan atau basahkan badan dengan kain lap.mcm sy letak lampin basah dekat badan. Tak buka econ pakai kipas je. Baju jgn tebal2 😉

Bawa jumpa doctor. Nanti doc akan beri ubat ikut dos baby. Lagi satu tampal kool fever for baby kat leher dia (belakang) bkn di dahi yer.

jumpa doktor..selalu lapkn badan baby..jgn pkai pakaian tebal2..

Just bwk jumpa doctor.

Bawa jumpa doc.