Bengkak susu

Bagaimana nk atasi bengkak susu ? Dh try berurut dan try pam susu marmet dan sebagainya but masih lagi bengkak susu yg teruk. Buah dada sgt la berat dah besar . Anak tk bole latch sbb nipple tk timbul. Rasa mcm nk cari pil hormon nk berhnti kan penghasilan susu.

2 Balas

saya first time kena bengkak susu pon saya buat macam tu pump, urut and tuam dengan air panas tapi still bengkak. then saya kerap bf baru surut. second time kena pon saya pump, tuam and bf memang cepat surut. apa2 pon kalau rasa breast kita tu berat, cepat2 bf baby. pasal nipple tak timbul tu saya takde pengalaman lagi so tak tau nak advice macam mana