Pengalaman Kehamilan

Bagaimana dengan pengalaman kehamilan anda? Adakah anda mengalami tekanan atau kebimbangan? Luahkan! Jom kongsikan pengalaman. Kita semua ada di sini bersama. #Projectsidekicks #TAPSidekicks

8 Balas

pengalaman mengandung saya.. waktu first alahan muntah2 dan asyik nak berkepit dengan suami je.. tapi gugur waktu baby 6 minggu.. sekarang mengandung baby ke2 dah 8 minggu.. alahan lagi teruk dari sebelum nie.. muntah2.. tak boleh makan, alahan bau, sakit pinggang.. dan yang tak boleh lupa.. pergi klinik kk dia buat test air kencing tapi dia cakap tak mengandung.. bila balik rumah buat test sendiri positif pulak.. dan semalam pergi swasta scan tengok baby dah ada jantung.. 😍

Pengalaman 6x kehamilan..kehamilan 1 gugur usia 12 minggu..sentiasa sakit pinggang,xboleh duduk lama,kena baring.buat d n c..kehamilan 2 - 2 Bulan after dnc ,kena mkn ubt kuat Rahim,lahir breech normal,Hamil ke3 n ke4 alhamdulillah xde prob..cuma varicose veins di vagina...now, ke5 br rs alahan...kelahiran normal..semua fully BF..no jaundice.. alhamdulillah...😊

kehamilan pertama berakhir dengan keguguran 2 hari lepas. berusia 9 minggu tapi bila scan baby hanya 6 minggu. pagi pergi hospital sebab pv bleeding then dr inform memang keguguran, tgu 2 minggu untuk baby jatuh sendiri. Alhamdllah, petang tu juga keguguran. Sakit sangat tapi kena redha. Allah ada rencana yang lebih baik.

Sy mula rsa tekanan sb smsa hamil sy di tinggl Kn oleh dye(divorce)so skrg sy tinggl sme ank ber3.. sy jngka akn lahirkn bby nie pd november akn dtg.. tpi skrg sy dh move on.. cba sy xdpt byg kn kedaan sy ms melhir kn nti dgn kedaan dye tiada.. spe nk urus kn dri sy nie nti?? Ank2 msih bersekolh..moga sy kuat tempuhi smua ini..

Sy lagi hamil muda usia 6minggu sy selalu takut dan cemas dgn baby sy karena pemakanan sy ni... Tadi sy makan sup daging sapi.... Boleh ka sy makan

Pengalaman kehamilan saya, itu tertanya-tanya baby dlm perut blm terasa gerak nya buat saya bimbang 😭 dah 19 minggu 😭

Pernah alami tekanan sbb masalah kewangan dan PKP saja.. Tp Alhamdulillah dh boleh kawal emosi tu sekarang 😁

kehamilan ke3 mengalami kbimbangn sbb khamiln ke2 prnh gugur,