kuning

bagaimana cara nk turun kn kuning utk baby baru lahir

20 Balas

Hai sis.. Sy nak berkongsi ilmu turunkan kuning baby. Alhamdulillah, baby sy pun cepat turun ya selepas detect kuning hari ke 4..hari ke 10 dah kebah.. Tupun selepas tahu mandi kan baby dengan rebusan air pokok dukung anak pada Hari ke 6. Cuba yer sis.. Mana tahu Mujarab. Pastu, jgn mkn herba2 utk ibu.. Dan terus susu kan baby dgn susu badan. InsyaAllah, bacaan akan turun.

anak saya masa lahir balik2 cek kuning ..jadi pun pent sudah balik2 ke klinik ..macam2 petua saya ikt ..semuanya tdk berhsil...mngkn tdk sesuai dgn badan anak...jadi ada kawan sruh cuba susu NEO BABY ..saya pun try laa ..dari kuning babg 200 trus trun ke 115 ..cek balik trus kuning baby hilang

4y ago

ank sya smua mnum ssu neo tu kjap jk hilg kuning... ank ke 3 jk x ngam ssu neo... smpai sbuln cek kuning... cuba mcm2 ptua pn x ngam jgk .. bgi air klpa ttis d mulut bru trun

kerapkan bg susu..kejut bby..pastikan bby betul2 hisap susu bkn tdo ngn puting susu dlm mulut..bby sy kuning lame jgk baru ni, last2 sy pump susu letak dlm botol 2onz, bg die minum,setiap 2jam skali bgn pump dan bg mnum..klu x buat cmtu xtau die btl2 hisap susu ke x..

kalau saya, bg kerap susu badan tu x berapa serasi sebab turun sikit jer. Saya bagi susu formula, cth: lactogen@susu kambing karihome dengan baby. kuning baby akan turun mendadak.. parents pun x stress try macam2 petua dah.

Kerapkan susu badan . Nak susu lebih meriah, ibu try minum susu tepung apa² + kurma . Kalau sy rendamkan kurma dlm susu yg dh dibancuh dulu . Bru minum .. Alhamdulillah anak cepat je turun kuning .

kerap bagi susu badan. bby kuning akan suka tidur. jadi, setiap 2-3jam kejutkan aje baby. bagi dia susu.. saya amalkan makan kurma dan buah anggur purple pekat tu sis. alhamdulillah serasi

Kalau saya dulu kerapkan susu badan. sejam sekali bagi baby susu. lepas tu saya minum susu kambing dgn makan buah anggur hitam.

ank sy wktu lhir 185... sy bgi susu bdan spnuhnya tp sy jga pmknan sy.. jgn mkn lada or ap2 jamu lgi.. 3 hri dh x da kning..

saya cmpur susu bdn dgn susu formula ..lepastu mandikan dgn air sirap tampa gula ..cri sirap jenama ros xde gula ..

kerapkn susu baby. biar dia berak, kencing byk2. kuning keluar melalui tu. suskan sejam sekali or 30min skali ke