makanan

Bagaimana cara agar anak berselera untuk makan?

3 Balas

Kalo sy...sy ikut cara kakak sy ..beli bonisan produk himalaya tu..tu khusus anak2 yg kurang selera nak makan la..alhamdulillah setakat ni..anak sy mulai tunjuk ade selera makan walaupon xbyk..tp adela sikit2..berbanding sblm ni..bile je kite nak suapkan nasi..ayam ke..die akan lari..jenuh kejar..kalo die xdpt nak elak..die bising xnak makan..tp jurujual bonisan tu pesan juga..kalo bagi bonisan tu elakkan makan jajan ..sbb kurang bkesan jugak kalo still bagi jajan...ni pengalaman sy ..🙂

4y ago

Ada gmbar bonisan produk tu sis?

Variety kan makanan. Sesekali tukar mee ke instead of nasi je kan. Then boleh tambah healthy seasoning macam serbuk ikan bilis / mix herbs / serbuk cheese (depends pada kesesuaian baby and umur)

anak umur berapa tu ya? setiap peringkat umur anak berbeza cara makan :)