36weeks = Baby kurang gerak

Bace fakta kat app ni ckap 36weeks baby akan kuat gerak. tp baby sy mlm kurang gerak da bgtw misi katenye suruh rjin kejut. kdang risau.. kejut2 xgak gerak any tips pliss

2 Balas

Doctor sy pesan, yg penting gerakkan 9am - 9pm perlu sampai 10 gerakkan yg selang 15-30 minutes di kira 1 gerakkan tu. Kalau baby kurang gerak, Doctor kata minum air yg sejuk² atau ambil ais tu letak kat perut utk kejutkan baby. Kalau masih tak aktif sampai 10 gerakkan tu sis bawa ke hospital, biasanya akan dibuat ctg test utk dptkan bacaan jantung baby. Semoga serba sedikit membantu ya sis. Take care 💐💐💐

4y ago

manis sgt hehe..tp sy mnm air sejuk..lagi la aktif..smp gilu prt ni dgn cm x cukup napas.

Pergi hospital