Hai. Mata baby saya kerap berair sejak lahir sampai 5 bulan, tak merah @ gatal. Ada yg alami?

5 Balas

maybe salur air mata dia tersumbat. try selalu bersihkan guna kapas. skali lap guna kapas baru, pastu nak ulang lap lagi skali even mata sama ambik kapas baru juga. jgn lap guna kapas sama ulang alik kt mata. nti kuman tu tetap duduk kat situ. pastikan mitten hari² tukar(kalau pakai). tangan dia pn kena selalu bersih sbb baby mmg kerap sentuh² mata. cuba sis, kalau tak ok juga kena rujuk dokter.

sama mcm baby saya , kadang2 sampai jadi bertaik , lepas beberapa hari lega pastu jadi balik , saya cuma titik susu saya ja , ada yg kata normal

Sbb x matang lg salur air mata dia. Kalau lama sgt boleh jumpa doktor

Hi, maaf tiada pengalaman. Puan dah pergi checkup ke?

tny doktor ya