hai mommy semua..ada tak mommy smua mcm saya..baby breastfeed sebelah kiri shaja..klau bg knan..mmng bby xnak..

27 Balas

cam saya anak nk myusu sebelah kanan ja tp lau mlm time tdr sa bg kat kiri nasib Dia mau tp waktu mlm ja la lau pgi memang nk kanan ja

ank sy pla menyusu sebelah kanan je..bg kiri buat² muntah, x pun dia gigit² je nipple tue.. 😂😂

5y ago

sy x pam..sbab ank xnak mnum dlm botol..nti tgah mlm dia siok.tdo klu bgun nak menyusu bru dpt bg sbalh kiri.

alahai ramai jg ya yg bby suka blah kanan je.. sama mcm sy.. bg blah kiri dia bt2 muntah

ade..sbb nipple kanan sdikit tggelam..prlu rajin urur nipple yg tggelam dan kalau bby stil xhisap..cuba pam..

Ohh bole pula baby bf sebelah kiri ja.. Kalau pengalaman sya bf sebelah kiri nipple kecil.. Terpaksa sebelah kanan ja

6y ago

ye..sebelah kiri ..kalau paksa kanan..dia mngamuk mcm kna pkul..😅

saya 🙋 dr lahir until now 9m . nak belah kiri je . smpai breast belah kanan mengecil 😂

6y ago

my baby guna straw pun taknak . hihii . just directfeeding jer . minum air masak pun guna syringe .

adik sy dlu mcm tuu..anak dia nak isap kiri jee..yg kanan xnak..kne pujuk pelan2 tuu sis..

Sma la kita.. anak sy pun gtu.. mau nenen sblh kanan ja😆😆

saya anak dua tahun dah .. menyusu sblh kanan je

aahh..try paksa dulu..bg ms mula2 lapar tu..biasa baby akn hisap jugak

6y ago

yeke..sian dier..xpela klau mcm tu..bg jela kiri shja..kanan tu pump..hehe