bayi kembung

Baby sya kembung sejak semalam..bangun tidur jer nangis.. sya bf + kdg bagi susu formula ..bagi susu dia xnak..bf dia tolak & susu formula pn dia tolak..dia minum sikit2 jer paatu nangis..apa ptt sya buat.. sya dh cuba cara tukar botol + beli susu khas untuk colic..but still xreda..since dia mkn susu khas tu dia kerap bung air besar 4-5 kali sehari..tapi tahi dia normal warna kuning + xberapa cair.. sekarang tengah buntu.. kesian tgk anak nangis..

3 Balas

Cari daun mengkudu cuci bersih sapu mnyak msk sikit kt daun tu dan layurkn dkt api lpas tu bia kn suam2 ltakkn d ats pisat baby n ttup dgn barut baby..amalkn pagi n petang..