baby

Baby Sya ada sakit usus jatuh di kemaluan dia

7 Balas

Semoga Allah permudahkan urusan awak dan anak awak.. aamiin..tp nanti dorg akan buat operation kan utk naikkan balik? InsyaAllah tak de pape tu, utk kebaikan baby juga..cuma kena kental je k, anggap tu hanyalah sekejap, akak ipar sy anak dia usus terkeluar dr dlm perut lg tp alhamdulillah ok, dh anak dara dh dia skang..tak de pape tu k..😊semoga awk tabah.. aamiin

4y ago

Proses sembuh brapa bulan ya klau usus kat luar badan ?

Ank no 4 sy lelaki usus dia jatuh masuk dlm kantung telur.... Alhamdulillah.. Dh buat operation... Dr angkt blk usus dia tu...dan ttp lubang yg tmpt usus tu jatuh.... Kalau d biar kan mcm tu nnti usus tu jadi buruk... Ni blh d kategori angin pasang jgk....

4y ago

Anak sis umur berapa ya waktu operation

Ank sy dh buat masa umur dia dlm setahun lbh..... Alhamdulillah...sihat je... Skrg ank dh 6 thn..... Punca dia sembelit....

Allahu..ksiannya..semoga momy tabah n ad kesembuhan dariNya

Tapi tah bayahaya kha jga itu operation

4y ago

Boleh..lagi bagus sbb baby akan tido saje, tak rasa sakit..kalau baby besar, takot dia sakit sebab melasak..nanti doktor akan buat secepat mungkin..awk fikir baik2 sbb doktor nak tolong rawat anak awk, cuba awak fikir kalau awak tak buat, nanti anak awak sakit, risiko usus tersumbat..macam2 lagi.. doktor tau yang mana terbaik k..😊sebab bab ni, kita tak boleh guna traditional awak..kena operate juga untuk kebaikan anak awak..jangan risau k..doa supaya Allah permudahkan urusan anak awak saje k.. aamiin

Bby berapa bln ya sis...

4y ago

Ada doc suggest buat operation x..... Kalau d biarkan usus jatuh mcm tu.... Usus tu blh memburuk....

2 bulan