Salam mommies semua ? sy nak tanya camne yee kite nak wean off baby?

Baby sy skrg 1y 3m, susu masih ad tp nak wean off sbb sy pregnant ? tk larat nak bf baby sbb penat dan sakit belakang. Sy dah try letak asam keping, baby okaylaa tknak tp kejap tu mesti nak balik. Biasa akan tido bila tgah bf, tp ni nak stop, baby susah tidur sampai tahan mata ? harap ad mommies yg sudi share cara camne nak handle ?

1 Balas

Mak sy dulu dia sapu serbuk kopi sekeliling breast, anak jadi takut sbb ingat tahi lembu, then anak pon x nak nenen dah. Kedua, ada org sapu sirap so nampak mcm darah, anak pon takut lah nk nenen. Tp sis kene konsisten lah, buat selalu smpai anak betol2 x nak dh. Kesian mmg kesian, tp tulah..

4y ago

Dah buat tp letak asam keping 😅 memula baby tknak jugak nenen, then lama tu dye nak jugak . Bila nak bg baby tidur tu payah sbb biasa nyonyot kan. Ni dah tk bg nenen, baby sampai tahan mata tknak tido 😪