Ruam bayi..

Hi semua harap dpt mbantu...bby sy baru sbulan lbih tp muka dia naik ruam merah2 cmtu...bila kne pnas lg truk naik merah2 tp bila duduk dlm aircond elok je kulit muka dia...mcm mne nk buat ye?sy sapu bedak bayi tp kulit muka dia jd mcm ksar xsehalus mcm baru lahir#bantusharing

2 Balas

alergik tu sis klau bole jgn sapu bedak dulu.. bole jdi bedak pon dia alergik.. sapukn krim gatal atau krim alergik di farmasi.. and make sure air susu bdn jgn kne kulit baby.. sbb air susu bdn pnas

guna lotion ezzera Alhamdullilah ok nt..Stop guna bedak buat sementara waktu ni...