Berat tak cantik

Baby sy dua bulan lelaki, berat 4.3 kg..graf dah ke kuning.. boleh share mcmmana sy nak bg baby hisap susu lebih lama..sbb sy perasan dia minum kejap sgt. Pastu dia lepas, sy sua lagi bg hisap ... kencing berak ok..cuma berak tu 3-4 hr sekali..warna kuning ..kerap kentut.. Misi ckp maybe juga berpunca baby minum sekejap sgt..

2 Balas

baby fm ke df ye? doktor ada suggest tk ambik apa² vitamin utk naikkan berat badn? mostly klu pakar kanak² mcm baby saya, dia suggest kan appeton baby drops, mkn 1ml/cc sahaja. bahaya klu graf dh kt kuning. cuba mummy beli appeton baby drops, and beli syringe kt farmasi 1ml/cc, syringe dia halus je. and bagi setia pagi before minum susu or after minum susu. jgn cmpur dlm susu tau. semoga anak mummy sihat and naik berat bdn semula ye

6mo ago

Baby df..jumpa misi je dulu td sebab cucuk 2 bln. Misi suggest lepas nyusu try pam dan bg susu pam tu utk next feeding...doktor 9 nov baru nak jumpa.. Itu yg risau sbb graf tak cantik..sy nak pergi cari la appeton baby drops tu..

Kalau sy campur je dgn formula kalau rasa susu bdn tak meriah. Kita ibu blh chk payudara rasa berat ke tak… if berat penuh maybe isu latching… anak sis masa 2 bln berat 4kg je sedih sgt graf kuning nmpk kurus sgt… silap sbb stopkan susu formula padehal lps kuning tu naik byk dh berat dia. So i decide takpe la campur susu dr anak kurus tak cukup zat sbb nk fbm sgt

6mo ago

Itu la masa kuning tu pun sy topup fm sbbnya dia kurang berak..sy jd serba salah sebab misi selalu tnya kenapa nk campur fm..pastu bila dh discharge sy menyusu je bdn..dah tak cantik pulak berat..maybe sy kurang susu kot..