Baby berkahak boleh cucuk ke?

Baby sy dh seminggu berkahak. Ada je pii klinik buat neb, pastu tepuk percussion. Tp masih belum hilang kahak tu. Next week appointment 2 bulan, dan akan ada kena cucuk lah kan. Soalan sy, keadaan baby berkahak mcm ni boleh cucuk ke?

7 Balas

Baby sy 3 bulan batuk kahak dlm 2 mggu, dh pegi klinik doc cek paru2 ok lg n bt neb.. Buat neb cam xde ape je.. G kk pun, kk hold dulu utk cucuk 3 bulan bg masa smggu, lps smggu still ade lg.. Spjg tempoh tu sy guna minyak cengkih n bt percussion, xmudah nk bt percussion utk baby high demand cm ank sy, sbb klau bgn pun nk susu je, pstu nk tdo.. Dlm tempoh tu alhamdulillah kahak kluar, klau xkluar pun dia bersin sy akn sedut guna nasal aspirator.. Alhamdulillah dh ok slps 2mggu,rajin sapu minyak cengkih(wagas oil) ye..kite Ikhtiar n tawakal..

Kalau berpanjangan selalu nya takda masalah. Tapi yang penting tanya nurse di klinik dahulu

Cuba ws tanya nurse yg incharge nanti dia inform boleh proceed cucuk or tak

try baby mamz oil insyaallah dgn izin allah. semoga bby cepat sembuh

sme sis... wat neb tu ok x?

tny misi kk awak

tny nurse