Tak pandai masukkan barang dalam mulut

Hi, Saya nak tanya anak saya umur 6 bulan 28 hari, tapi saya perasan dia bukan jenis yang suka masukkan barang semua dalam mulut.. dia masukkn jari dia je, jadi kalau kita bg makanan yg jenis pegang tu dia tak pandai bawa masuk mulut.. saya google sepatutny umur 0-3 bulan mmg umur septutnya bayi jnis explore dah masukkn semua benda daalm mulut, ada anak yg sama mcm saya ke ? Saya ada cuba bg dia pgg mainan dan cuba masukkn dalan mulut dia, makanan pun ada, tpi dia taknak.. kalau makanan bila kita yg suap dia nak tp bila kita bg dia pgg utk masuk mulut sndiri dia mcm tknk. Dia buat main belek2 je. #bantujawab 😌

4 Balas

Perkembangan baby tak sama sis Ada cepat ada lambat So better jangan bandingkan dengan baby lain Mungkin baby sis belum ready Cuba bagi dia masa lagi

ada setengah budak mcm tu. waktu skrg dia tak masuk mulut. tunggu nnti setahun, masa tu baru dia akan masuk mulut

Anak saya 5 bulan lebih dgn kaki2 dia sekali masuk dlm mulut. Saya yg stress tengok 🥴

4mo ago

ye.. 😭 kdg bgi susu, puting botol, jari tgn, jari kaki . tiga2 masuk mulut