Tips tidur siang

Hi, baby sy dah 5bulan.. dah sebulan ni mlm mesti bangun sejam sekali.. dah check perut pampers apa smua, still jugak bangun. ptg2 dah bwak kluar gi playground pun sama ja.. sy syak mgkin baby overtired sbb siang x ckup tidur. siang mmg susah tidur 3 kali ja nap (30min/nap).. jd mmg x ckup 3 jam.. mcmmna ya nk bg nap siang lama sikit?

1 Balas

Hi mommy. Umur macam ni memang susah nak bagi nap lagi lama. Asalkan kerap tidur dah okay. Pastikan malam juga kena tidur awal. Kalau anak saya masa umur 5 bulan pun nap kerap tapi memang tak sampai sejam sekali nap tu.