Baby Meragam

Baby sy bila hisap susu badan,dia salu tarik2 puting & kluarkn dr mulut lepas tue nangis2..Byk kali dia buat cam tue sampai dia btul2 hisap & trlena...Ada x baby ibu2 mcm tue? Susu kurang ke kalau mcm tue?

3 Balas

Baby umur berapa bulan? Biasanya, angin tu. Dukung dia, tepuk2 belakang, sendawakan dulu. Baby saya seeeeelalu tiap kali mcmtu, dari lepas lahir sampai la dkt2 5 bulan. 😅Dia bf sebelah, then dia dah takdiam, tarik puting, isap balik, tarik lagi, angkat dia keluarkan angin sendawa, sambung bf sebelah, sampai tertido. Maksudnya kenyang lah tu. Awak cuba sendawakan di bila dia tarik isap cemtu k. In shaa Allah😉

4y ago

Kadang tu kalau lama tepuk2 takde yg keluar, sapu minyak telon kat perut betis lutut dia, then tepuk2 lagi. Tukar2 posisi dia utk disendawakan, in shaa Allah angin dia keluar. Dia takselesa je tu. Kentut pun takpe 😄

baby tak hisap puting dengan betul rasanya ,bila cara nyusu salah ,susu tak keluar itu yg baby meragam.

Lekapan tak betul kot. Ada check Tak?