Baby meniarap

Baby sy baru sebulan. Bila ye boleh latih baby utk meniarap? Maksud nya kita sendiri yg meniarapkan baby bagi kuat lehernya.

4 Balas

Lps brsalin, hari kedua warded tu nurse da ajar suruh buat dkt baby. Jd sy balik rumah pon truskn buat, baby bru sbulan lebih n leher dy da kuat utk angkat sikit2 bila meniarap. Skrng baby 2 bulan, da start nk blaja meniarap sndiri bila kte baringkn, just dy xbrjye lg, so dy akn marah2 bila bdn xmau pusing n kdng2 sbb trlampau lme brusaha, bila brjye meniarap trus trtdo🤭

dr lahir dh bleh bt dh tummy time...sy bt dr lahir lg...lpas mndi 2 kali shri bt...skrg umur 2 bln dh strt nk mniarap sndri..asyk nk pusing je..sbb ajar cara meniarap kt dia...cuma xlepas2 lg..🤭🤭

dah boleh dah awak . boleh search kt tiktok ke pasal "tummy time newborn" . baby ltk atas dada kita , dia menirap pun boleh

saya buat start daripada gugur tali pusat.. sekarang 2 bulan leher dah kuat..