Baby kembung perut selepas minum susu fm

Baby sy 1 bulan lebih.. Sekarang ni makin menjadi2 menangis. Lepas minum susu mesti menangis.bila lepas mengusu sy sapuh ubat tyt baru senyap. Nak tanya ada ke susu fm yg boleh kurangkan kembung perut?

2 Balas

awak bagi susu time baby menangis selak pon boleh jadi punca baby kembung sebab angin dah masok perut dulu. cara baby minum melalui botol juga salah satu punca baby kerap kembung perut.

kena try n error jenis susu fm yg sesuai dgn baby..xsama semua bby..sis kena try beli yg kecik,tgk ok x dgn anak.