Ingin bertanya ..

Baby swing & sterilizer perlu atau tidak ?

22 Balas

Saye beli swing baby pakai sekejap je.. lepas tu die nk buai.. hmmm membazir beli swing.. sterillizer saye beli yg murah je.. baby saye minum susu formula.. mesti kena ade.. sbb malas nk rebus.. 🤭

Baby swing anak sy 2m baru beli.. Sy bekerja Dr rumah so bila lam swing kena sikit dia tido. Senang sy nak tinggal buat keje. Strelizer sy xbeli pun. Biasa sy Rebus jer botol 😂.

anak susu badan ke? kalau anak saya tade benda to dan katil dia pun tade .. sbb saya susu badan jadi anak memang tak boleh jauh . Tapi terpulang pada awak sbb anak kita lain-ii ..

7mo ago

yaa tapi terpulang .. cuma nya takut membazir sbb kalau susu badan kan anak melekap dengan kita 😉

depend on masg2.. sye bli baby swing tp baby x nak duduk pun.. duduk 10 min je pastu mintak dukung.. sterilizer sye x bli.. masih lg gne method 'tradisional'..

beli baby swing kalau awal2 ajar mungkin okay sbb anak saya 7 bulan baru dia nak tdo dalam tu depend pada peel bby juga 😅

7mo ago

ni nasib nak naik itu pun lepas 7 bulan , kalau memang nak beli swing ni better jgn beli yg branded silap2 jd rugi

baby swing tak semua baby nk dduk sis.. ank saya tk suka dduk.. ngis kalu letak.. membazir ja.. nasib ada org hadiahkn

Baby swing xpyh membazir ….. sterilizer wajib ada utk apa botol baby xkn nk rebus guna periuk kot 😂

x perlu baby swing, nanti kemana2 nk kena bawa swing tu sbb nnti anak dah biasa x leh tido xde swing

Bagi saya, ikut lifestyle awak macam mana. Saya tak pakai baby swing. Strelizer tu ya, pakai.

7mo ago

saya setuju dgn pendapat puan ni. kalau baby bawah 30hari awak just focus on directfeed. utk elakkan berlaku oversupply. boleh follow tips puan ni lagi 2minggu before nak masok kerja boleh start buat stock😊. kalau mcm sy celup dlm air panas je awak😁

Update . Alhamdulillah … sterilizer da beli . Tinggal breastpump sahaja lagi