Betul ke baby berak boleh berak cair sebab saya makan manggis dan nenas

Baby sbulan 20 hari fully bf. Selama ni saya makan apa pun dia ok. Saya pernah makan manggis dalam 5-6 biji. Pastu perasan berak baby cair. Beberapa hari kemudian saya ada makan nenas 5-6 potong, baby berak cair sampai berhari2 juga.. memang dipengaruhi oleh buah ke?? Rasa bersalah sangat kat dia..

2 Balas

apa yg kita makan or minum. percent yg masok dlm susu ibu adalah sgt sedikit. boleh baca penerangan ni dkt fb doctor imelda balchin. doctor pernah share. even kalau kita minum sejuk pon xde mslh. baby berak cair rasa nya normal. yg xnormal if baby awak cirit birit.

ya.. sbb tu ibu² bf kena jaga jgk mkn.. klau bnyk kali cirit sila prgi klinik terus .. risau bayi dihidrasi