Baby 3 bulan 3 minggu

Baby saye baru nak masuk 4 bulan tapi belum pandai meniarap lagi, normal ke tak ye ? Biase nye baby bape bulan baru niarap ?

13 Balas

try buat tummy time dkt ank ..kalau xpndai cara n teknik..try search dkt utube ada yg share bagaimana nk buat tummy time pd bby .nnti akn di ajar step by step.. bukan tu je ilmu kita blh dpt.. nk ajar ank merangkak pun blh .search je dkt utube ..mcm sy dlu pun risau ank tak pndai mengereng last2 sy dgn husben try search dkt utube mcmne..bila dh tw step awal mcmne..in shaa Allah lepas tu dh mudah dh..jgn putus asa k..mg dpmudahkan segalanya Allahuma Amiin

anak sy tummy time dr baru lahir, leher keras dr bbrp minggu belum 1bulan, tp pusing meniarap sendiri bila genap 6bulan, bangun berdiri pegang perabot 7bulan, berjalan pegang perabot 8bulan, merangkak 10bulan, berjalan elok sendiri 100% 1tahun2bulan

baby saya 4 bulan lebih baru pndai meniarap sendiri.. ada jr saya ajar kn tummy time tp, dia pndai terbalikkan diri dia sndiri dlu.. dont worry la awak. setiap baby perkembangan dia x sama. cuma klau 6months x pndai meniarap tu, try refer nurse.

Tummy time, n stimulatekn dia. Assist utk pusing mula2 biar ad muscle memory. Husb sy train ank mcm ni, sy smbung train cuma sopan, husb sy golek sana sini mcm anak patung. 😂

5mo ago

🤭..mcm suami sy gak ni

ok je tu.. baby saya pun 4 bulan mcm tu baru pandai meniarap , tiba2 je kita tgh buat kerja kt tepi eh tgk2 dia meniarap sendiri hehe.. sabar je nnt dia meniarap juga

rajin buat tummy time dgn baby. kalau xtahu mcm mana nak buat. awak cuba search dkt yt, tiktok dan ig. banyak org share😊

Kerap kn tummy time sis. Boleh rujuk dlm buku checkup ank umur bape ank meniarap

mummy boleh try buat, boleh google/tengok sharing video dr youtube/tiktok.

baby sy 6 bulan bru pandai meniarap. 8 bulan merangkak. 1 tahun berjalan.

ada bantu baby utk mniarap x? dkt ig/utube ade org share..