Hi mommy semua saiz baby tak sama dengan minggu kandungan.

Baby saya sepatut nye 22 weeks tp bila scan dia 23 weeks . Normal ke mommy semua#firstmom #firstbaby

3 Balas

Saya pun sama sis. Haritu scan baby saya pun besar 1 week dari saiz sepatutnya. Tapi doctor cakap kalau dah minum air gula and tak ada GDM, maybe baby besar sebab baka parents dia besar. Macam saya dengan husband, kami memang jenis tulang besar & tinggi ☺️ haritu saya dah minum air gula, Alhamdulillah tak ada GDM. Nanti saya nak buat details scan pulak.

Masa saya scan swasta 15w, baby saya besar mcm 16w hehehehe dr kata normal. Tapi lepastu minum air gula sangkut 😂🤣 takpelah okay je saya redha. 20w dr KK scan okay je takde cakap pape

2y ago

Yeke adoi takut nye sangkut , sy x minum lagi air gula ni 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

normal sis cuma kalau beza nya tu tlalu besar doktor akan bg penerangan. apa pun jngn malu btanya pada doktor & nurse ttg pkembangan baby.