baby 2bulan 22 hari

baby saya ptg tknk tido lngsung malam baru tido , normal ke ? saya risau betolla 🥹 selalu baby kan suka tido anak saya lain plk , ade ke mommies yg mcm ni

2 Balas

Baby awak langsung tak tidur ke tidur sekejap2 sis? Klau tak tidur langsung takut mengamuk pula dia penat sgt / overstimulated Anak saya skrg, dia mmg catnap je masuk 2 bulan ni. Means siang dia tido 10-25 minit je. Paling lama pun 30 minit. Mmg normal and ada baby mcm ni. Tp malam dia tido lama baru menyusu. Mmg penat sikit tak boleh buat kerja siang2 tp nak buat camne so sy focus bagi dia main, cakap2 and bagi dia kenyang waktu siang

5mo ago

masa duduk dgn saya elok je dia tido ptg , skrg pengasuh jaga kan dia tido 5,10 minit lpstu bngun nk main , dia tk mengamok pon pengasuh tu cakap . tapi kalau malam dia tido lama smpai pagi , bangun minum susu then tido balik

baby sy mcm tu jgk.. Dia xnangis pun..cuma berjaga, kdg2 dia main je sorg2..mlm tido lama..tapi sblm dia nk tido mlm tu, meragam teruk.. mungkin sbb xtido ptg….

5mo ago

anak saya pon mcmtu , tpi dia jenis nk org dpn mata dia je kalau tk nnti ngis , kalau mlm sblm nk tido dia tido je tkde plk meragam , org kte kalau meragam sblm tido dia over tired