?

hi. .baby saya dh nak msk 4 bln. .blh x kalau i nak bagi dia mkn fruit puree?

22 Balas

A big no... Please don't feed ur baby with any kind of foods during this stage. The intestine still not matured yet.. It very dangerous.. Baby only need milk during this stage. Just wait until he reach 6 months, at this stage u can give he fruit puree according to the chart.

Selalunya 6 bulan paling digalakkan untuk start puree. Doc/paeds pun akan nasihatkan untuk start masa umur 6 bulan. Umur 4 bulan masih terlalu awal. Takut digestion baby masih belum boleh proses solid food.

Better refer doc utk make sure your baby is ready ke x. Normally 6 bulan da ok. Xd masalah bg awl tp klu buat sendiri without doctor advise, tjadik pape kesian kt anak.

puan tunggu sehingga umur 6 bulan. Masuk je 6 bulan puan start bg makan .tak kesah puree buah dulu atau veggie.jangan lupa 4 day rules .

Pls wait till 6 months sis.. Now to small for digestion. Start with soft puree 1st. Carrot, apple and pear the best to start off 1st.

x boleh, bayi bawah umur 6bln hnya minum susu ibu @ susu formula saje,,, bila bayi sudah berusia 6bln br blh dberi mkn,,,,

bby 4bln masi keci .. usus bby tk bole hadam lg tu.. takut ada apa² pla.. tunggu la dlu bby 6bln..

better tnggu bby 6months..usus bby xready lg utk proses mknan selain susu

Tngu baby dlm usia 6 bulan sbb perut baby di bawah 6 bulan masih muda lg

Tunggu 6 bulan dear. Sabar2. Jangan risikokan baby kita.